Bár egy olyan szomorú és tragikus eseményen mint egy temetés nem az ember outfitje, hanem a részvétnyilvánítás a legfontosabb, mégsem árt, ha nemcsak szavainkkal, hanem a megjelenésünkkel is kifejezzük a tiszteletünket. Olvass tovább, és megtudod, mit kerülj ki, és mi az, amit viselhetsz.

Fontos, hogy az általunk választott szett ne legyen kihívó és ne vonzzon magára túl sok figyelmet. Senki sem szeretné megbotránkoztatni vagy megsérteni a gyászoló családot és a résztvevőket, így mindig gondoljuk át, hogy a hozzátartozókhoz fűződő kapcsolatunk milyen darabokat enged meg. Amennyiben az elhunyt egy családtag vagy közeli ismerős, mindenképpen fekete ruhában gondolkodjuk, de, ha egy ismerősről van szó, akkor elég, ha egy sötét színben gondolkodunk.

Mit viseljenek a hölgyek egy temetésre?

 

Ha ruhát viselünk, mindenképpen olyat viseljünk, ami takarja a vállakat és a térdeket. Ezt a szabályt a nyári hőség ellenére is be kell tartani. Ujjatlan ruhák esetében hívjunk segítségül egy kendőt vagy zakót. Az olyan ruhák mint a miniszoknya, nagy kivágású felsőrészek és sportruházat mind tiltólistásak. Az általunk választott darabok mindig legyenek tiszták és ügyeljünk arra, hogy ki legyenek vasalva.

A fekete ruha az egyetlen opció egy temetésre?

Természetesen nem muszáj, hogy csak ruhában gondolkodjunk, de ez tűnik a legpraktikusabb megoldásnak. Egy csinos, ezerarcú fekete ruha szinte kötelező darabja minden hölgy gardróbjának, így igazán könnyű dolgunk lesz. Ebben az esetben elengedhetetlen a harisnya viselése (erről a későbbiekben bővebben is beszélünk). Fentebb bár említettük, hogy az íratlan szabályokat illik betartani, főleg akkor, ha családtagról van szó, így a farmert és a színes ruhadarabokat hagyjuk otthon. Ami a sminket és a frizurát illeti, ezen a téren is jobb a visszafogottság.
HUGO
HUGO Koktélruhák 'Nylie' fekete
Sajnos elúszott
ABOUT YOU
ABOUT YOU Party táska 'Ariana' ...
Sajnos elúszott
-40%
Selected femme
SELECTED FEMME Ruha fekete
Sajnos elúszott
Dorothy Perkins
Dorothy Perkins Princesszruhák ...
Sajnos elúszott
ANSWEAR
Answear - Ruha
Sajnos elúszott
-30%
Pop Copenhagen
Pop Copenhagen Koktélruhák...
Sajnos elúszott
DKNY
Tűsarkú DKNY - Randi High Pump...
Sajnos elúszott
R.Polański
Tűsarkú R.POLAŃSKI - 0808...
Sajnos elúszott

A ruhákon kívül viselhetünk elegáns nadrágot vagy szoknyát blúzzal, de minden esetben maradjunk meg a feketénél vagy legalábbis a sötét árnyalatoknál, mint például sötétbarna, sötétkék, sötétzöld vagy sötétlila. A cipő és a táska is harmonizáljon a szettünkkel. Néhány hölgy kalappal varázsolja még szofisztikáltabbá az outfitjét, ebben az esetben viszont ügyeljünk arra, hogy ez a kiegészítő ne zavarja a többieket.

Mit viseljenek a férfiak egy temetésre?

 

Ami a férfiakat illeti, számukra egy örök klasszikus, az öltöny a legmegfelelőbb választás vagy pedig fekete, elegáns nadrág, zakó, fehér ing és fekete cipő, valamint nyakkendő, de ugyanúgy, ahogy a hölgyeknél, itt is nagyon fontos, mennyire ismertük az elhunytat és milyen kapcsolatban álltunk vele. Fekete inget csak abban az esetben válasszunk, ha már nem veszünk fel más réteget. A nyakkendő színe változhat, de akkor is maradjunk meg a sötét árnyalatoknál, esetleg a szürkénél. Abban az esetben, ha csak színes darabok vannak otthon, inkább ne vegyünk fel. Zakó helyett viselhetünk egy elegáns pulcsit, kabátot, de mindegyik fekete vagy sötét kell, hogy legyen.

Mit viseljünk temetésre a forró hónapokban?

Amennyiben a nyári hónapokban veszünk részt temetésen, nagyon fontos, hogy ne viseljünk nyitott orrú cipőt vagy szandált, tehát mindenképpen egy zárt lábbeli mellett döntsünk, mely magassága sem túl kihívó, ráadásul a temetőkben az egyenetlen talaj miatt egyszerűbb is.
Steve Madden
Lillie Körömcipő Steve Madden
Sajnos elúszott
So Size
Oxford cipők So Size MANUELA
Sajnos elúszott
Hagyományos fekete férfi...
Sajnos elúszott
Jacqueline de Yong
JACQUELINE De YONG Koktélruhák...
Sajnos elúszott
WAL G.
WAL G. Koktélruhák fekete
Sajnos elúszott
s.Oliver
S.Oliver Ing fehér
Sajnos elúszott
Tommy Hilfiger Tailored
Tommy Hilfiger Tailored - Ing
Sajnos elúszott

A férfiak maradjanak az elegánsabb sneakerek és klasszikus félcipők vagy fűzős cipők mellett, melyekhez még nyáron is fekete zoknit kell felvenni.
A nőknél a már említett visszafogott, fekete vagy sötét árnyalatú, vállakat és térdet takaró ruhák állnak a lista élén. A harisnya lehet fekete vagy testszínű is, de mindenképp a vékonyabb oldalon keresgéljünk. A férfiaknak nyáron is a hosszú nadrág az illendő, a rövid tiltólistás. Ami viszont megengedett, az a rövid ujjú ing és a zakó, illetve nyakkendő hiánya,

Mit viseljünk temetésre a hidegebb hónapokban?

Hidegebb időkben nemcsak azt kell figyelembe venni, hogy mindent eltakarjunk, hanem a megfelelő rétegezést is, hiszen a szertartás egész sokáig eltarthat. Ilyenkor tanácsos a ruhát nadrágra vagy nadrágkosztümre cserélni, melyet rétegezéssel még melegebbé tehetünk. Ha nem elég a harisnya, zakó és a kabát, akkor nyugodtan viseljünk bőrkesztyűt, sapkát és sálat. Természetesen, a kiegészítők is legyenek szofisztikáltak és sötét színűek.